nieuws

Politieke roep aan NAM: Zekerheid komt er nooit, niet injecteren!

Onaanvaardbaar. Niet injecteren! Daarmee reageert Statenlid Rutten van het CDA in Overijssel op de plannen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) om het injecteren van afvalwater in Twentse bodem te hervatten.
NAM heeft de leidingen hersteld waardoor lekken naar eigen zeggen niet meer mogelijk is. Na enkele tests wil het bedrijf volgende week de omstreden injectie herstarten en vervuild afvalwater van de olievelden in Schoonebeek injecteren in gasvelden in de bodem in Noordoost Twente.

Zekerheid is niet mogelijk

Rutten blijft zich daar net als de actiegroep Stop Afvalwater Twente en de PvdA Noordoost Twente tegen verzetten. Zij vindt het alleen toelaatbaar als er de zekerheid is dat het veilig is. Er zijn rapporten die stellen dat injecteren van afvalwater in de Twentse bodem veilig is, maar die geven Rutten geen garantie.
"Nu zal het allemaal wel goed gaan, maar de gevolgen over 50 of 100 jaar zijn onbekend". volgens Rutten zijn er alternatieven voor injectie, waaronder zuiveren. "En dan gaat geld een rol spelen."

Vakantietijd

Rutten wil dat de provincie Overijssel de injectie tegenhoudt. De PvdA in Noordoost Twente vindt de timing slecht: "Het is onverkwikkelijk dat de NAM uitgerekend in vakantietijd de giflozingen hervat."
De afdeling heeft de eigen Tweede Kamerfractie gevraagd om in vragen aan minister Kamp "het belang van deze ongewenste ontwikkeling nog eens extra te benadrukken".
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.