nieuws

Moordenaar Cumali Ata uit Steenwijk nog steeds voortvluchtig

Vorige week leek er een doorbraak te zijn in de zaak tegen Cumali Ata uit Steenwijk. De Volkskrant maakte bekend dat Ata zou zijn opgepakt in Turkije, de berichtgeving bleek onjuist te zijn. Ata wordt nog steeds gezocht door de politie voor de moord op zijn nichtje Denise Celik. Hij vermoordde haar in het Dish Hotel in Enschede op zaterdag 17 juni 2004.
Ata staat nog steeds op de lijst van de meest gezochte criminelen in Europa. Hij is veroordeeld voor de moord op zijn nichtje en krijgt 10 jaar cel. “We doen er alles aan om Cumali zijn straf uit te laten zitten in Turkije”, aldus een woordvoerster van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.
Hoe zat het ook alweer met deze moordzaak?
De 18-jarige Denise Celik spreekt op 17 juni 2004 af met haar minnaar Cumali Ata uit Steenwijk in het Dish Hotel in Enschede. Denise is echter getrouwd en woont samen met haar man in Dortmund. De relatie tussen Cumali en Denise was dus geheim. Ook de moeder van Denise wist van niks. “Denise is getrouwd met een nette man in Dortmund. Ik heb wel vermoed dat er iets aan de hand was maar Denise zei dat ik mij geen zorgen hoefde te maken”, aldus de moeder van het slachtoffer.
In de avond van 17 juni komt Denise op een verschrikkelijke manier om het leven, ze wordt gewurgd door haar minnaar Cumali Ata. De schoonmaakster van het hotel treft het levenloze lichaam de volgende dag aan in de hotelkamer. Cumali is dan al gevlucht per trein naar Steenwijk. Hij pakt zijn spullen en vertrekt met een vlucht vanuit Düsseldorf naar Turkije. Sindsdien is er niks meer van hem vernomen.
Tot op de dag van vandaag is de zaak nog steeds niet afgerond. Het OM veroordeelde Ata tot een celstraf van 10 jaar voor de moord op zijn nichtje Denise. Het vermoeden bestaat dat hij zich ophoudt in de binnenlanden van Turkije. Het Openbaar Ministerie hoopt dan ook dat de Turkse politie hem kan opsporen zodat hij zijn straf in Turkije kan uitzitten.
Bekijk de video voor de reconstructie van de moord op Denise Celik.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.