nieuws

Bewoners Bornsche Maten kunnen knip in Rondweg niet afdwingen

Raad van State
Raad van State
Bewoners van de Bornsche Maten in Borne zijn er niet in geslaagd bij de Raad van State een knip te forceren in de N743 - de Rondweg - die langs hun wijk loopt. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia.Â
De Raad van State verklaarde volgens de krant woensdag het bestemmingsplan Bornsche Maten geldig, waarin de provinciale weg N743 opnieuw een verkeersbestemming heeft gekregen.

Aansluiting op het dorp

Tientallen bewoners van de nieuwe wijk zijn volgens de krant boos over dat de gemeente zich niet aan afspraken uit het verleden zou hebben gehouden. Toen de bouwkavels in de Bornsche Maten verkocht werden, zouden de kopers de toezegging hebben gekregen dat de Rondweg tussen Borne en de Bornsche Maten zou worden doorgebroken om de nieuwe wijk te laten aansluiten op het dorp.
De provincie wil alleen meewerken aan de knip als er een goed alternatief is voor de verkeersafwikkeling. Die is er nu nog niet. Het wachten is op de aanleg van de Westelijke Randweg naar de A35 en A1, maar dat gaat op korte termijn nog niet gebeuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.