nieuws

Oud-directeur Van den Belt definitief weg bij FC Twente

Gerald van den Belt
Gerald van den Belt
Gerald van den Belt vertrekt per 1 oktober definitief bij FC Twente. Van den Belt trad op 1 februari vorig jaar in dienst. Hij is één van de slachtoffers van het wanbeleid van de Enschedese eredivisionist.
Van den Belt moest het veld ruimen toen onderzoeker Ben Knüppe maart dit jaar zijn rapport over FC Twente presenteerde. Van den Belt mocht niet blijven als directeur.

Knüppe over rol Van den Belt

"Toen Van den Belt zich realiseerde dat het fout zat, had hij aan de noodrem moeten trekken", staat in het rapport. Knüppe doelde op het inlichten van de KNVB over het dossier Tadic, wat Onno Jacobs kort na zijn aantreden wel deed.  "Het is te betreuren dat de heer Van den Belt niet de moed had om inderdaad dat soort stappen te zetten", aldus Knüppe in het rapport.
Omdat Van den Belt volgens Knüppe 'op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was' zag de onderzoeker nog wel een rol weggelegd voor Van den Belt binnen FC Twente.
Zolang hij in die rol maar niks te maken zou hebben met de KNVB of financiën. Van den Belt adviseert inmiddels de directie van FC Twente en zal dat tot 1 oktober blijven doen. 
Kort na de komst van Van den Belt bij FC Twente bleek dat de club er financieel erg slecht voor stond. Van den Belt probeerde het tij te keren, maar meldt zich begin december ziek. Hij werd letterlijk ziek van de problemen bij de club. 

Toe aan nieuwe stap

In een bericht op haar site meldt FC Twente dat Gerald van den Belt nu heeft besloten dat hij een nieuwe stap wil zetten, bij voorkeur in het betaalde voetbal. Voor zijn aantreden bij FC Twente was Van den Belt in totaal 11 jaar algemeen directeur bij SC Cambuur en PEC Zwolle.
"De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat mijn tijd bij FC Twente anders is uitgepakt dan ik gehoopt en beoogd had", zegt Van den Belt over zijn periode bij de club. "Maar ondanks de gemengde gevoelens kijk ik toch deels ook met een goed gevoel terug op de deze periode."
"Zo heb ik in een korte tijdspanne, tussen februari en december 2015, als directeur toch een aantal zaken weten te realiseren waarvan FC Twente nu kan profiteren, op weg naar de noodzakelijke stap naar de categorie 2 indeling van de KNVB."

Reactie FC Twente

Ook FC Twente reageert teleurgesteld op het definitieve vertrek van Van den Belt. "De club heeft een heel moeilijke periode achter zich. Gerald heeft zich dag en nacht voor FC Twente ingezet", zegt Jan Schutrups, voorzitter van de Raad van Commissarissen.  
"Van onze kant is het ook jammer dat het zo gelopen is. Maar wij kijken met waardering terug op zijn inbreng en hopen dat hij snel zijn loopbaan elders zal vervolgen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.