nieuws

Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold vanavond van start

De tenten zijn opgezet, de hekken staan op hun plek en de podiums zijn opgebouwd. Er mist nog één ding; bezoekers. Het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold gaat vanavond van start.
Het festival duurt drie dagen, van donderdag tot en met zaterdag. 

Bijna af

Tachtig vrijwilligers legden vandaag de laatste hand aan het festivalterrein. "We hadden echt geluk met het weer deze week. Vorig jaar regende het veel en moesten we continu schuilen. Nu konden we lekker doorwerken", vertelt vrijwilliger Sander die op de shovel rijdt. 
Organisator Johan Bergsma, beaamt wat Sander zegt. "Afgelopen jaar was het echt een ramp. Het hele terrein was een modderpoel en we liepen donderdag flink achter op schema. Dit jaar liepen we op dinsdag al voor op de planning en konden we om vier uur een lekker biertje drinken."

Hard werken

Vanaf maandag zijn vrijwilligers druk om het terrein festival-klaar te maken. "Het was hard werken, maar het einde komt in zicht. De laatste puntjes op de i en dan trekken we er één los", vertelt Sander. 

Programma

Het hele weekend treden er tientallen artiesten op. "Vanavond komt de Golden Earring en morgen uit Engeland Status Quo. Ja, wie kent ze niet? En zaterdagavond gaat het dak eraf met Miss Montreal", vertelt Bergsma.
De organisator heeft zin in het weekend, maar is pas op zondagavond tevreden. "Zoals Henk de festivaldirecteur altijd zegt; het festival is pas geslaagd als iedereen veilig thuis is."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.