nieuws

Angstige supporters Heracles vluchten bus uit tijdens spannende bergrit

Supporters van Heracles Almelo zijn in Portugal uit de speciale bus gestapt die ze naar het stadion van FC Arouca brengt voor de wedstrijd vanavond. De voetbalfans trokken de zenuwslopende rit van de dubbeldeksbus over een smalle bergweg niet langer.
Supporter Marvin Rijkens zegt dat ze eerst 'peentjes zweetten' maar dat na een scherpe bocht in een steile afdaling de maat echt vol was. De voetbalfans werden bang van het overhellen van de dubbeldekker en sommigen van hen raakten misselijk.

Pas weer instappen op normale weg

De supporters zijn verder gaan lopen en stapten pas weer in toen de weg breder werd. Inmiddels is de bus aangekomen bij het stadion.
Tien van de zestig supporters vertrouwden het nog steeds niet toen de weg in de berg weer breder werd en besloten helemaal niet meer in te stappen. Zij zijn met taxi's opgehaald en op die manier naar het stadion gebracht.

Boos op OAD en chauffeurs

De voetbalfans waren tijdens de spannende bergroute boos op de chauffeurs en OAD. Ze noemden het laatste stuk van de reis 'slecht geregeld'. De chauffeurs zouden aan de bezorgde fans hebben gezegd dat de bergroute door drie verschillende navigatiesystemen wordt aangegeven.
De directie van OAD beaamt de keuze. "We hebben gekozen voor de route waarin het kortste stuk via een smalle bergweg loopt", zegt directeur Frans Schuitemaker.   

'Geen onverantwoorde risico's'

"De bus is tiptop in orde en de route is goed gepland. Ik kan me voorstellen dat het spannend was in een hoge dubbeldekker op die steile bergwegen, maar onze chauffeurs nemen geen onverantwoorde risico's," zegt Schuitemaker.   

Hoe moet dat met de terugreis?

De supporters waren er duidelijk over toen ze uit de bus stapten: "Wij gaan niet terug over deze weg!" Goed nieuws voor ze, want inmiddels heeft OAD tóch een betere route gevonden voor de terugweg. Die gaat via Porto en zou minder spannend zijn dan de heenweg. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.