nieuws

Jans optimistisch over PEC Zwolle: "Het gaat weer een leuk seizoen worden"

PEC Zwolle opent vrijdagavond het nieuwe seizoen van de eredivisie met de uitwedstrijd tegen NEC. Trainer Ron Jans hoopt, net als in de voorgaande seizoenen, met een goede start van de competitie de basis te leggen voor een mooie eindklassering.
"Ik denk dat we in een heel groot grijs gebied zitten van ploegen die zesde, maar ook veertiende kunnen worden", aldus Jans in het radioprogramma Binnenkant Paal. "We zitten daar niet bij de ondersten, vind ik. We hebben altijd een geweldige start van het seizoen gehad en dat zijn we nu weer van plan. Dan heb je het hele seizoen de wind mee. Maar je kunt ook een keer slecht starten en dan kan dat aan het vertrouwen knagen. Maar als je binnen de groep en binnen de staf kijkt... ik denk dat het wel weer een leuk seizoen gaat worden."
In Nijmegen kan PEC Zwolle geen beroep doen op Rick Dekker, Wouter Marinus en Django Warmerdam, die nog kampen met blessures. Jans kiest waarschijnlijk voor dezelfde basisformatie als in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, tegen het Turkse Gençlerbirligi (1-0 winst).
Tegenstander NEC leed in de laatste duels van de voorbereidingen enkele forse oefennederlagen. Zo werd onder meer met 5-1 verloren van Achilles'29 en het Belgische Zulte Waregem. "NEC heeft misschien wel de slechtste voorbereiding van alle clubs in de eredivisie gehad; daar zijn zóveel spelers vertrokken, er is een nieuwe trainer; ze zijn enorm zoekende. En tóch blijft het enorm gevaarlijk. We zijn kwetsbaar in de lucht, qua kracht en in de duels. Maar als we goed voetballen, dan gaan we nog heel veel leuke dingen doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.