nieuws

Minister Kamp hoeft Tweede Kamer niet te informeren over afvalwaterinjectie door NAM

Pieter Omtzigt (CDA) op bezoek in Rossum
Pieter Omtzigt (CDA) op bezoek in Rossum
Minister Kamp van Economische Zaken hoeft de Tweede Kamer niet per brief te informeren over de gang van zaken rond de plannen van de NAM om maandag de injectie van afvalwater in de Twentse bodem te hervatten. Een meerderheid van de Kamer had geen behoefte aan zo'n brief.
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt stelde eerder Kamervragen gesteld over de plannen van de NAM. "Ik had het ook prima gevonden als die antwoorden in de brief hadden gestaan", zegt Omtzigt. Nu dat niet het geval is, verwacht Omtzigt binnen enkele dagen antwoord op zijn vragen. 

Toezegging Kamp

De partijen vinden dat de NAM het injecteren maandag niet mag hervatten. Minister Kamp heeft eerder de Tweede Kamer toegezegd dat het injecteren van afvalwater niet zou worden hervat tijdens het reces. Hij zou eerst de Kamer informeren en in debat gaan over de vraag of injecteren in de Twentse bodem de juiste oplossing is.  
Tot grote verbazing van Omtzigt komt Kamp die belofte niet na nu het er op lijkt dat de NAM maandag het injecteren gaat hervatten. 

Controle Staatstoezicht op de Mijnen

Overigens is het nog maar de vraag of de NAM toestemming krijgt voor het starten van de injectie. Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) is verantwoordelijk voor de controle van de nieuwe leiding tussen het Drentse Schoonebeek en Rossum, in de gemeente Dinkelland. Volgens Omtzigt wordt die controle pas maandag uitgevoerd. 
Staatstoezicht op de Mijnen kan dat vooralsnog niet bevestigen. 

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.