nieuws

Rond de tienduizend bezoekers bij veelbesproken Airforce Festival

Zo'n tienduizend bezoekers zijn vandaag op de voormalige vliegbasis Twenthe, waar het veelbesproken Airforce Festival wordt gehouden.
Twee natuurorganisaties hadden deze week nog geprobeerd het evenement tegen te houden. Ze vreesden voor schade aan de natuur en vroegen de rechter het festival te verbieden. Maar donderdag werd duidelijk dat de rechter de organisaties in het ongelijk stelde.

Spannende week

Namens de organisatie zegt Rik van de Merwe tevreden te zijn. "Het was een spannende week met uiteindelijk een goede afloop. En aan het begin vanmiddag hadden we nog even met regen te maken, maar nu schijnt de zon en zie ik alleen maar blije gezichten."

'Prachtig'

Een aantal fietsers in de omgeving zegt geen enkel probleem te hebben met het geluid. "Er gebeurt eindelijk eens wat hier. En het is toch prachtig dat duizenden mensen genieten van zoiets", zegt een vrouw die met haar man door de natuur fietst.
En ook een man op zijn elektrische fiets ziet geen problemen. "Eén dag in het jaar, waar hebben we het over... Laat ze lekker hun gang gaan."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.