nieuws

Go Ahead Eagles begint seizoen zonder geblesseerde Lambooij

Go Ahead Eagles begint morgenavond aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een duel bij ADO Den Haag. Trainer Hans de Koning moet het in dat duel nog wel doen zonder Lars Lambooij, de verdediger is geblesseerd aan zijn hamstring.
Ook Chris David en Mo Hamdaoui zijn nog niet fit genoeg voor de wedstrijd van morgen. Bij de Deventer ploeg zullen tien spelers op de bank plaatsnemen. Vanaf dit seizoen mag elke club maximaal twaalf spelers op de bank zetten. De elf die zullen beginnen zijn: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Van der Meer; Suk, Duits, Brands; Ojamaa, De Kogel en Wolters.
Voor Hans de Koning wordt het zijn eerste seizoen als oefenmeester van een eredivisieclub en hij is benieuwd hoe Go Ahead het er vanaf zal brengen. "Er zijn veel concurrenten, er is wel nieuwsgierigheid hoe die ervoor staan. De ploeg die we hebben zal puur uit homogeniteit moeten zijn en de kwaliteit die het individu kent. Dan ben ik er wel van overtuigd dat wij deze competitie kunnen overleven om erin te blijven."
De Koning weet dat zijn ploeg zaterdagavond met ADO Den Haag een pittige tegenstander kent in de openingsronde. "Het is een stabiele ploeg, ze hebben zich in de voorbereiding versterkt op bepaalde posities en krijgen weinig goals tegen in de voorbereiding. Ze maken er ook niet zo gek veel maar hebben niets verloren", vertelt hij.
"Ik heb ze gezien en er zitten toch wel specifieke kwaliteiten in. Met Havenaar een goed aanspeelpunt, met Schaken een vaste buitenspeler en met Duplan een fantastische voetballer. Ook hebben ze een gedegen achterhoede dus het zal hartstikke lastig zijn maar als ik de kansen inschat, hoeven wij niet voor ze onder te doen", aldus de oefenmeester.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.