nieuws

Organisatie Airforce Festival klaar voor tienduizend bezoekers

"We zijn nu echt bezig met de laatste dingetjes. Brandblussers verdelen, bierkranen aansluiten, koelcontainers op stroom... Dus het gaat helemaal goed komen." Mats Meijer, organisator van Airforce Festival is er klaar voor.Â
Morgen om 12.00 uur start de eerste editie van Airforce Festival op de voormalige vliegbasis Twenthe. Er worden zo'n tienduizend bezoekers op het dancefestival verwacht. 
Fantastische locatie
"We gaan twaalf uur lang een fantastisch feest neerzetten," vertelt Meijer. "Voor de eerste keer op de strip van de voormalige vliegbasis. Dit is echt een fantastische locatie."
"Het ademt hardere stijlen. Een prachtig afgelegen locatie, mooie gebouwen, de podia zijn echt heel goed gelukt. Die passen echt prachtig binnen het thema," aldus Meijer. 
Spannend moment
Gistermiddag moest de rechter nog uitsluitsel geven of het festival wel door mocht gaan. Twee natuurorganisaties wilden dat de vergunning voor het evenement werd ingetrokken, omdat het flora en fauna zou schaden. Daar was de rechter het niet mee eens. Tijdens de rechtszaak bouwden de organisatoren 'gewoon' verder aan het festivalterrein. 
"Natuurlijk een spannend moment, maar we hebben van tevoren echt heel veel werk in de vergunning gestoken, dus we hadden goede hoop. Maar het is toch altijd spannend als de uitspraak van de rechter komt," vertelt Meijer. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.