nieuws

Na standbeeld nu eigen fuchsia voor oud-doelman Sander Boschker

Sander Boschker heeft al een eigen standbeeld voor het stadion van FC Twente, maar vanaf vandaag heeft hij ook zijn eigen fuchsia. Het Openluchtmuseum in Ootmarsum heeft een plant naar hem vernoemd.Â
Boschker vindt de vernoeming een hele eer. "Het geeft mij een beetje een apart gevoel. Net zoals met het standbeeld. Niet dat je dit echt kan vergelijken, een standbeeld beweegt niet en deze plant heeft gewoon veel liefde nodig." 

Makkelijke beslissing

Voor de initiatiefnemers van de vernoeming was de keuze snel gemaakt. "We wilden een bekende Nederlander", zegt Ellen Venhuis van de Fuchsia Vrienden Ootmarsum. "Ook moesten we bij de vernoeming een beetje aan FC Twente denken. Ze kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken en met deze plant doen we dat."
Dat de plant vandaag niet echt op zijn mooist was, had een logische reden volgens Venhuis. "Deze fuchsia is buiten de kas gekweekt en doordat het niet zo warm is geweest, is de plant nu minder mooi."

Groene vingers

Boschker geeft toe dat hij waarschijnlijk niet zijn hele tuin vol gaat zetten met zijn eigen plant. "Ik heb wel groene vingers", zegt Boschker. "Maar niet zó groen. Plus mijn tuin is niet zo groot."  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.