PEC Zwolle speelt in seizoensouverture gelijk bij NEC

Het eredivisieseizoen 2016/2017 is vrijdagavond geopend met een gelijkspel. PEC Zwolle vergat op bezoek bij NEC zichzelf te belonen en moest daardoor genoegen nemen met een punt. In het Goffertstadion werd het 1-1.
De bezoekers kwamen in de eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen het best uit de startblokken. Dat leidde al na vijf minuten tot de eerste kans van Mokhtar, maar zijn geplaatste schot werd naast het doel getikt door doelman Delle. Twee minuten later kon Achahbar op weg naar het Nijmeegse doel, maar de snelle Owusu-Abeyie stond verdedigend zijn mannetje en kon ingrijpen. Na een half uur was het wel raak voor de Zwollenaren. Menig werd door een fraai hakje van Achahbar vrijgespeeld, kwam naar binnen en schoot beheerst de eerste treffer van het nieuwe seizoen tegen de touwen. 0-1 was ook de ruststand in Nijmegen.
Vlak na rust kon Achahbar de score verdubbelen maar zijn inzet werd gekeerd door Delle. Aan de overkant belandde een voorzet van Heinloth op de paal. NEC kroop daarna meer uit haar schulp en zette de bezoekers bij tijd en wijle onder druk. Dat resulteerde na ruim een uur spelen in de gelijkmaker via Ofusu. De vleugelaanvaller verschalkte met een laag schot doelman Van der Hart. In het vervolg hinkten beide ploegen op twee gedachten, want ze leken allebei wel tevreden met een punt. Uiteindelijk bleef het ook bij 1-1 waardoor de eredivisie met een gelijkspel is begonnen.

NEC - PEC Zwolle 1-1

0-1 Menig (32)
1-1 Ofusu (63)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Buwalda, Dumic
NEC: Delle; Heinloth, Dumic, Golla, Buwalda (Dyrestam/46); Bikel, Breinburg, Mauk (Von Haacke/46); Ofosu, Mayi, Owusu-Abeyie (Rayhi/80).
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk; Saymak (Thomas/70), Menig, Brama; Ehizibue, Achahbar (Nijland/68), Mokhtar.