nieuws

Vlagdrager Dubbeldam: "Het ging in een roes, misschien moet ik het nog eens terugzien"

"Ze hebben wel verstand van feestvieren en van vuurwerk", was de nuchtere eerste reactie van Jeroen Dubbeldam uit Weerselo. De springruiter mocht vannacht de Nederlandse vlag het roemruchte stadion Maracanã in Rio de Janeiro binnenbrengen.
"Het ging een beetje in een roes en dan is het ook zo ineens weer gedaan", vertelt Dubbeldam na afloop tegenover de NOS.
"Dat moment moet ik misschien nog eens terugzien. Maar ik heb het als geweldig ervaren en als een grote eer. Als je dat stadion binnen komt lopen en je ziet al die landen met elkaar zich klaarmaken om binnen te komen, dan zie je toch de grootste atleten ter wereld eventjes slikken en dat is mooi om te zien."

Dubbeldam hield de vlag soepeltjes met één hand vast. Al wist hij zelf niet meer precies hoe. "Ik weet niet meer hoe ik de vlag heb vastgehouden. Maar ik wilde ook proberen te zwaaien, daarom deed ik het met één hand."

Eerder naar Rio
Dat Dubbeldam eerder naar Brazilië af moest reizen om de vlag te kunnen dragen, vond hij niet erg. "Dat is het zeer zeker waard geweest. Het is een geweldige ervaring die je waarschijnlijk één keer in je leven meemaakt en die had ik zeker niet willen missen."

"We gaan voor het hoogst haalbare"
In 2000 pakte Dubbeldam een gouden plak en dat is ook dit jaar weer de doelstelling.
"We zijn hier om iets moois te laten zien en medailles te pakken. Het liefst een gouden. Maar er zijn een hoop andere ruiters en amazones die dezelfde gedachte hebben als ik. Het wordt een hele strijd, maar we gaan ervoor. We gaan voor het hoogst haalbare."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.