nieuws

Vader en dochter uit Borne omgekomen bij ernstig auto-ongeluk in Duitsland

Een man (54) en zijn dochter (20) uit Borne zijn vanmorgen om het leven gekomen bij een ongeluk in het oosten van Duitsland. Twee andere inzittenden uit Borne, van 20 en 27 jaar, zijn met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Bij het ongeluk kwamen ook twee Duitsers van 25 en 49 jaar om het leven. Het zestal zat in een auto die geschikt was voor maximaal vijf personen, meldt de Duitse politie. 
Volgens de Duitse politie heeft de 20-jarige bestuurster waarschijnlijk veel te hard gereden. In een flauwe bocht net buiten de plaats Gross Kiesow, in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, raakte de auto van de provinciale weg en kwam tegen een boom tot stilstand.

Terug van feest

Hulpverleners zagen dat de kilometerteller op 140 kilometer per uur was blijven steken. Of de vrouw echt zo snel reed, moet nog blijken uit het onderzoek.
De Nederlanders waren in Duitsland voor zaken. De 54-jarige Bornenaar heeft daar een agrarisch bedrijf. Het zestal kwam vanochtend van een feestje. De politie onderzoekt nog of de bestuurster had gedronken.

'Heel triest'

"Het is onbegrijpelijk en heel triest", zegt loco-burgemeester Herman Mulder. "Wij zijn beschikbaar als een beroep op ons wordt gedaan. Maar dat is iets wat de familie zelf moet aangeven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.