Go Ahead Eagles keert met ruime nederlaag terug in Eredivisie

Go Ahead Eagles heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen een verdiende nederlaag geleden. Op bezoek bij ADO Den Haag ging de ploeg van trainer Hans de Koning met 3-0 onderuit.
In de eerste helft werden de Deventenaren voornamelijk met de rug tegen de muur gezet. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en kreeg direct goede kansen op de openingstreffer. Eerst kopte Duplan, na een voorzet van Havenaar, voor open doel naast en even later moest Zwarthoed handelend optreden op een schot van Kastaneer. Na een kwartier kreeg ADO een strafschop na een overtreding van Ojaama; Havenaar maakte geen fout en zette de gastheren op 1-0. In het vervolg kreeg Kastaneer kansen op een treffer maar had het vizier niet op scherp. Aan de overkant was het vlak voor rust zowaar bijna gelijk maar doelman Setkus stond een treffer van De Kogel en Ojaama in de weg.
Na rust kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en was het al snel dicht bij de gelijkmaker toen Schenk vanuit een hoekschop op de paal kopte. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd verdubbelde ADO de marge en was het wederom Havenaar die de treffer, dit keer met het hoofd, op zijn naam schreef, 2-0. Invaller Ebuehi zorgde met een kopbal uiteindelijk voor het slotakkoord, 3-0. Daardoor lijdt Go Ahead Eagles bij de terugkeer in de eredivisie een verdiende nederlaag.

ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 3-0

1-0 Havenaar (16/strafschop)
2-0 Havenaar (70)
3-0 Ebuehi (82)
Arbiter: Higler
Geel: Havenaar, Duits
ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Meißner, Beugelsdijk, Kanon; Trybull, Duplan, Meijers; Schaken (Ebuehi/79), Havenaar (Van der Heijden/84), Kastaneer (Marengo/73).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Van der Meer; Suk (Nieveld/62), Brands (Teijsse/77), Duits; Ojamaa (Maatsen/46), De Kogel, Wolters.