Maret Balkestein-Grothues stunt met volleybalsters in openingsduel Olympische Spelen

Volleybaldames winnen eerste duel
Volleybaldames winnen eerste duel © Pro Shots
De volleybaldames, met Maret Balkestein-Grothues uit Almelo, zijn de Olympische Spelen begonnen met een knappe overwinning. De formatie van bondscoach Giovanni Guidetti was tegen tweevoudig Olympisch kampioen China na een thriller de sterkste, 25-23, 21-25, 18-25, 25-18, 15-13.
Nederland begon sterk aan de wedstrijd en zette de spannende eerste set met 25-23 naar de hand. Daarna kwamen de dames uit China beter in de wedstrijd en trokken de stand gelijk door de tweede set te winnen, 21-25. China kwam op voorsprong door ook de derde set naar zich toe te trekken, 18-25. In de vierde set rechtte Oranje de rug en wist met 25-18 een beslissende set af te dwingen. Daarin kwam de ploeg op achterstand maar met veerkracht werd de overwinning alsnog binnen gesleept, 15-13.