nieuws

OV in Rio: Medaillekansen Van der Breggen, start voor Nummerdor, Wevers en Müllenberg

Rio 2016
Rio 2016
Vijf Overijsselaars komen er vandaag in actie in Rio en daarbij de eerste kans op een medaille. Hieronder een overzicht van de wedstrijden met de tijden.

Anna van der Breggen

Wielrenster Anna van der Breggen gaat tijdens de wegwedstrijd op jacht naar goud. De renster uit Zwolle, die later ook nog in actie komt op de tijdrit, begint om 17.30 uur aan de wedstrijd met collega's Ellen van Dijk, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten.

Reinder Nummerdor

Om 18.00 uur begint het beachvolleybaltoernooi voor Reinder Nummerdor uit Zwolle. Samen met Christian Varenhorst speelt hij tegen de broers Marco en Esteban Grimalt uit Chili de eerste wedstrijd in de groepsfase. Nummerdor en Varenhorst zijn als vijfde geplaatst in Rio. Later spelen ze in de groep nog tegen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel uit Polen en Konstantin Semenov en Viacheslav Krasilnikov uit Rusland. De nummers één en twee en de beste vier nummers drie plaatsen zich voor de achtste finales.

Lieke en Sanne Wevers

Voor Lieke en Sanne Wevers uit Oldenzaal begint om 22.30 uur het turntoernooi met de kwalificaties. Zowel individueel als met de ploeg kunnen ze zich kwalificeren voor de toestelfinales.

Peter Müllenberg

Om 23.45 komt bokser Peter Müllenberg uit Almelo voor het eerst in actie. De nummer vijf van de wereld staat in de ring tegenover Ehsan Rouzbahani, de nummer zeven van de wereld, uit Iran.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.