Ook Heracles komt niet tot winst in eerste speelronde, gelijkspel bij Roda JC

Heracles Almelo is er, net als de drie andere Overijsselse clubs, niet in geslaagd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie te winnen. Bij Roda JC speelde de ploeg met 1-1 gelijk. Overigens stond Heracles onder leiding van Rob Alflen omdat John Stegeman een schorsing uitzat.
Het duurde even voordat het duel op gang kwam, maar na een kwartier was het Heracles dat de betere was. Bel Hassani en Darri probeerden het van afstand en kort daarna kreeg Navratil de grootste kans. Hij schoot echter via doelman Van Leer naast. Kort daarna werd een inzet van de Tsjech van de lijn gehaald. Na ruim een half uur was het toch raak. Navratil zette goed door en scoorde dit keer wel. 0-1 was ook de ruststand.
Ook in het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er weinig, maar na een uur was Roda heel dicht bij de gelijkmaker. Auassar schoot op de paal achter Castro. Even later was het toch raak voor hem. Na een mooie actie schoot Auassar de gelijkmaker binnen. Tien minuten voor het einde kreeg Navratil een goede kans op zijn tweede, maar schoot te wild in. Daarna creëerden beide ploegen geen grote kansen meer en dus bleef het bij 1-1 in Kerkrade.

Roda JC - Heracles Almelo 1-1

0-1 Navratil (33)
1-1 Auassar (72)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Gosens, Navratil, Te Wierik
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Van Ooijen (Bruns/63), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil, Gladon, Darri (Van Mieghem/79).
Roda JC: Van Leer; Milec, Brouwers (Kum/55), Ananou, Van Peppen; Noor, Van Hyfte, Rosheuvel; Boysen (Paulissen/72), Mytides (De Silva/55), Auassar