nieuws

Manager Van der Breggen: 'Deze titel kan haar vleugels geven'

"Deze titel kan haar vleugels geven. Die staat er woensdag weer." Aschwin Kruders, manager van Anna van der Breggen, kondigt meer moois van de Zwolse aan.
Vanavond pakte Van der Breggen het Olympisch goud in de wegwedstrijd voor vrouwen. Na een spectaculaire en spannende finale, waarin Annemiek van Vleuten in koppositie hard ten val kwam, sprintte Van der Breggen uiteindelijk naar het goud. 
Kruders was op het moment van die eindsprint niet meer met wielrenner bezig. "Ik was op dat moment niet meer met de wedstrijd bezig. Ik maakte me meer zorgen over Annemiek van Vleuten. Uiteindelijk kwam er ook vreugde hoor, toen ik hoorde dat het met Van Vleuten redelijk goed was."

Absolute topfavoriet

"Maar het is ook echt sneu voor Annemiek hoor, ze was een outsider voor het goud. Anna was natuurlijk de absolute topfavoriet."
Kruders zag de wedstrijd overigens niet in Rio: "Gewoon op de bank in Ambt Delden, waar ik woon."

Vrouwenwielrennen onderschat

Dat het Olympisch goud naar Nederland is gegaan, verrast de manager van de winnares niet. "Het vrouwenwielrennen in Nederland wordt onderschat. Annemiek pakte de Nederlandse titel tijdrijden met een gemiddelde van 48 kilometer per uur. Dat zegt wel wat."
Hoewel Kruders de spelen vanuit Nederland volgt, heeft hij de afgelopen week nog wel contact met Van Vleuten gehad. "Ik heb haar deze week nog gesproken. Waar je het dan over hebt? Niet echt over de wedstrijd, ik ben geen teamleider hè. Die meiden weten heel goed wat ze moeten doen."

Focus snel weer op woensdag

"Waar we het wel over hebben? Over haar kansen, over wielrennen in het algemeen en over de kansen van andere deelneemsters."
Gaat Anna van der Breggen nu enorm feesten? "Anna is heel serieus met haar sport bezig. Deze titel kan haar vleugels geven. Als ik het in moet schatten: die gaat niet enorm feesten. Die staat er woensdag weer voor de tijdrit. En tijdrijden kan ze ook," aldus Kruders. "Ik gok dat haar focus snel weer op woensdag gaat."
En haar manager? "Ik gok dat we er vanavond wel een drankje op doen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.