nieuws

Dubbele gevoelens bij Van der Breggen na olympische titel: "Ongelooflijk, echt waar"

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen
Anna van der Breggen kwam met flink wat verschillende emoties over de finish tijdens de wegrace van de Olympische Spelen in Rio. De Zwolse wielrenster pakte het goud, maar had kort daarvoor landgenote Annemiek van Vleuten op de grond zien liggen na een zware valpartij.
"Ja natuurlijk, wij zagen Annemiek liggen en dat zag er niet goed uit en dan schrik ik me rot. Dan duurt het even voordat ik kon bedenken; ja nou moet je weer even gaan rijden, want dat ging even niet. Maar uiteindelijk kwam Emma (Johansson, red.) langs en die zei we; we doen het voor Annemiek en dat hielp mij wel. Toen wisten we ook wel, gewoon volle bak met z'n drieën en kijken of we het kunnen redden. Dat het dan in de laatste 500 meter allemaal bij mekaar komt...", aldus Van der Breggen tegenover de NOS kort na de race.
Over de laatste meters: "Ik wist als ik nu door blijf rijden, dan rijd ik misschien podium, maar dan ga ik niet winnen. Want Emma Johansson is toch wel een goede sprintster. Dus ik heb gewoon gegokt, ik denk als we het niet redden, dan red ik het niet. Ik zag 150 meter en dacht als niemand aangaat, ik moet als eerst want ik heb niet een snelle aanzet en dat heb ik gedaan." Ze kon niet geloven dat de titel binnen is: "Ongelooflijk, echt waar."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.