nieuws

Turnsters Sanne en Lieke Wevers naar individuele en landenfinale in Rio

Turnsters Sanne en Lieke Wevers uit Oldenzaal hebben zich zondagavond in Rio de Janeiro geplaatst voor een individuele olympische finale en kwalificeerden zich ook naar de landenfinale.
Sanne Wevers maakte haar status als medaillekandidate op de evenwichtsbalk waar. Ze kwam tot een score van 15,066 en plaatste zich daarmee als nummer vier voor de finale. De nummer twee van het WK van vorig jaar moest alleen de Amerikaansen Simone Biles (15,633), Lauren Hernandez (15,366) en de Braziliaanse Flavia Saraiva (15,133) voor zich dulden. Biles is de regerend wereldkampioene.
Tweelingzus Lieke Wevers kan zich opmaken voor de meerkampfinale. Zij werd met haar totaalscore van 56,782 zeventiende.
De Nederlandse turnsters plaatsen zich daarnaast verrassend voor de landenfinale op de Olympische Spelen. In de laatste subdivisie slaagde Canada er niet in de score van Oranje te verbeteren. Nederland kwalificeerde zich daardoor als achtste en voor de landenfinale. Naast de zussen Wevers maken ook Eythora Thorsdottir, Céline van Gerner en Vera van Pol deel uit van de Nederlandse turnploeg. Het is voor het eerst in de historie dat Nederland zich kwalificeert voor een olympische teamfinale bij het turnen.
De landenfinale is dinsdagavond. Sanne Wevers komt maandag 15 augustus in actie op haar toestelfinale en Lieke Wevers mag donderdag terugkomen voor de meerkampfinale. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.