nieuws

Een record: 330 jonge schakers op 25ste editie van NK Schaken Jeugd in Borne

Het NK Schaken voor de jeugd heeft opnieuw een record verbroken: er zijn dit weekend maar liefst 330 jonge schakers in Borne te vinden.
Het is de 25ste editie van de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen, zoals de NK officieel heten. 'Open' betekent dat deelnemers uit zowel binnen- als buitenland zich mogen aanmelden.
De winnaars verdienen een ticket voor de gesloten kampioenschappen in 2017, waarbij een plek alleen op uitnodiging of via plaatsingswedstrijden te bemachtigen is.

Rating

Om 14.00 uur werd begonnen met de eerste wedstrijden in sporthal Het Wooldrik. De jongeren spelen tegen elkaar op basis van rating. Dat betekent dat de ervaren jeugdschakers tegen andere sterke jeugdschakers spelen. 
De beginnende jeugdschakers ervaren hoe het is een meerdaags schaaktoernooi te spelen.

Wie is de sterkste?

"Het is zeker een competitief toernooi", vertelt Daan Stam van de organisatie. "Het gaat echt om de vraag: wie is de sterkste? De meeste spelers vinden dat heel belangrijk."
Het jeugdtoernooi wordt dit jaar van maandag 8 tot en met zaterdag 13 augustus gehouden. De jongste schakers zijn 5 jaar, de oudsten 20. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.