Kapper, shampoo en massagetafel: Enschedese Elisa regelt alles voor team Tunesië in Rio

Elisa Ostet brengt haar zomer op een bijzondere manier door. De Enschedese is als vrijwilliger in Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen. Als assistent ondersteunt ze het team uit Tunesië.

"Ik regel van alles. Een kapper regelen voor de opening, shampoo halen voor een atleet die zonder zit, een massagetafel bij het zwembad plaatsen en er voor zorgen dat de atleten op tijd komen bij bijvoorbeeld persconferenties", vertelt Elisa. 

"Even pittig"

Elisa zou eigenlijk team België ondersteunen maar bij aankomst in Rio werd ze assistent van de Tunesiërs. "Dat was wel even pittig, vooral om de taal. In team Tunesië spreken ze Frans, een aantal kunnen een klein beetje Engels. Maar het is nu heel gezellig het is een leuk team."

"In het begin was het even wennen aan al het geregel. Je komt dingen tegen die toch anders gaan dan je gewend bent. Zo wilde ik met de auto het Olympisch dorp in om de sporters te halen en dat mocht schijnbaar niet. Toen moest ik de sporters ophalen om naar de auto te brengen."

'Goede ervaring'

Twee jaar geleden meldde Elisa zich aan als vrijwilliger. "Op een formulier moest ik mijn ervaring en talenkennis aangeven. Na twee gesprekken werd ik aangenomen als vrijwilliger."

De Enschedese is nu een week in Brazilië. Voordat ze begon met werken maakte ze een reis door het land.

"Dat was een hele goede ervaring. Ik heb veel armoede gezien, mensen die op straat leven omdat hun huis niet afgebouwd kan worden. Op deze manier kon ik goed de sfeer peilen in het land. Veel mensen zijn blij en trots dat de spelen er zijn , maar vinden de overheid een grote boef omdat ze zoveel investeren in de spelen en niet in het land."

Oranjegekte

Juichen voor Oranje zit er voor Elisa niet in. "Ik maak lange dagen, ik ben de hele dag voor iedereen van alles aan het regelen. Af en toe krijg ik van andere vrijwilligers wat door hoe Nederland het doet. Ik woon bij een Braziliaans gezin in huis, aan het eind van de dag neem ik de tussenstanden door van de Nederlanders."

Elisa leeft wel mee met het Tunesische team. Maar ze is blijer als Nederland of Italië, vanwege haar roots, een medaille wint. 

Paralympische Spelen

De Enschedese zit nog wel een tijdje in Rio. Ook voor de Paralympische Spelen gaat ze voor een team zorgen dat alles op rolletjes loopt. "Welk land ik dan mag assisteren weet ik nog niet, dat wordt denk ik pas kort van te voren bekendgemaakt."

Meer over dit onderwerp:
Olympische Spelen Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren