nieuws

Man uit Nijverdal veroordeeld voor belagen ex-vriendin

Man uit Nijverdal veroordeeld
Man uit Nijverdal veroordeeld
Een 27-jarige man uit Nijverdal is vandaag veroordeeld voor het bedreigen, belagen en het doen van een poging tot afpersen van zijn ex-vriendin.Â
Hij kreeg een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, opgelegd. Er geldt een proeftijd van 3 jaar, daaraan zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld: een contact- en locatieverbod.

Grote hoeveelheid berichten en oproepen
De man heeft, nadat zijn ex-vriendin de relatie had beëindigd, haar bestookt met een zeer grote hoeveelheid telefoonoproepen, sms-, Whatsapp- en Facebookberichten.
Deze hadden volgens de rechtbank vaak een intimiderend, bedreigend en beledigend karakter. Daarnaast zocht de man veelvuldig contact met zijn ex-vriendin door haar te bellen op haar eigen (huis)nummer, het nummer van haar moeder en het nummer van haar werkgeefster.

Werkbezoekje
Ook is hij langs haar werk geweest en heeft Facebookberichten verzonden naar haar werkgeefster en naar de Facebookpagina van het werk van zijn ex-vriendin.
Zelfs nadat de man was aangehouden, en hij in de schorsing van de voorlopige hechtenis liep, heeft hij de schorsingsvoorwaarden overtreden door mails naar zijn ex-vriendin te sturen. 

Schadevergoeding

Bij de bepaling van de straf heeft de rechtbank onder andere mee laten wegen dat de man niet heeft willen meewerken aan een onderzoek bij de reclassering. Tot slot moet de man 550,73 euro aan schadevergoeding betalen aan zijn ex-vriendin.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.