nieuws

Volleybalster Balkestein-Grothues valt geblesseerd uit tijdens kraker tegen VS

Volleybalster Maret Balkestein-Grothues uit Almelo is maandagavond geblesseerd uitgevallen tijdens de tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen tegen wereldkampioen VS.
De aanvoerster landde tijdens de vierde set ongelukkig op de voet van een Amerikaanse speelster en moest daarna van het veld worden gedragen. Het restant van de wedstrijd bekeek ze vanaf de kant met een zak ijs op haar been.

Kuitblessure

Volgens de eerste berichten is Balkestein-Grothues geblesseerd geraakt aan haar kuit. "Ik denk dat de wedstrijd van woensdag tegen Italië te vroeg komt voor Maret. Dat weet ik voor 90 procent zeker", aldus bondscoach Giovanni Guidetti. "Over de andere wedstrijden in het toernooi durf ik het nog niet te hebben. Daarvoor heb ik nog te weinig informatie. Ik ben alleen even bijgepraat door de arts."

Kantelpunt
De Nederlandse volleybalsters leken tot het uitvallen van de Almelose hard op weg naar een nieuwe stunt, want ze stonden met 2-1 in sets voor. De blessure van Balkestein-Grothues was echter het kantelpunt in de wedstrijd; daarna was Oranje echter niet in staat om de voorsprong vast te houden. De regerend wereldkampioen won met 3-2 (18-25, 25-18, 21-25, 25-20 en 15-8).

Eén punt

Nederland pakt wel een punt tegen de VS, omdat het twee sets wist te winnen. Zaterdag stuntte de ploeg van bondscoach Guidetti tegen China (3-2) in de eerste groepswedstrijd. Oranje heeft nu drie punten na twee duels en staat daarmee voorlopig vierde. De vier beste landen in de poule van zes gaan door naar de kwartfinales.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.