Martine Smeets boekt moeizame zege met handbalsters in Rio

Martine Smeets (r) en Angela Malestein
Martine Smeets (r) en Angela Malestein © ANP/EPA
De Nederlandse handbalsters hebben vannacht hun eerste zege geboekt op de Olympische Spelen in Rio. Oranje, met hoekspeelster Martine Smeets uit Geesteren, won met 26-18 van Argentinië.
Nederland was oppermachtig in de openingsfase en stond binnen tien minuten al met 7-0 voor. Daarna stokte het overtuigende spel en kwam Argentinië terug tot 8-6. Uiteindelijk ging Oranje met een voorsprong van vier treffers (13-9) de rust in.

In de tweede helft begon Nederland erg moeizaam. Het kwam geregeld in ondertal door tijdstraffen en zag Argentinië tot op twee punten naderen (19-17), maar daarna stelde Oranje weer orde op zaken waardoor het toch nog een relatief ruime overwinning werd.
Estevana Polman werd topscorer bij Oranje met zes treffers. Smeets scoorde vier keer.
De Nederlandse handbalsters waren de Olympische Spelen zaterdag begonnen met een verrassende nederlaag tegen Frankrijk. Ze hebben nu dus twee punten na twee duels. De ploeg van bondscoach Henk Groener staat daarmee op de gedeelde derde plaats in de groep. De nummers één tot en met vier gaan door naar de kwartfinales. Woensdag is Zuid-Korea de volgende tegenstander.