nieuws

Minder aangiftes van fietsendiefstal in eerste halfjaar; wel forse stijging in Kampen

In Kampen is het afgelopen halfjaar veel vaker aangifte gedaan van fietsendiefstal dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (StAVc). Over heel Overijssel gezien is het aantal aangiftes van fietsendiefstal gedaald.
In de hele provincie werd er de eerste zes maanden van dit jaar 3.388 keer aangifte gedaan. Het eerste halfjaar van 2015 waren dat er nog 3.534.
Het daadwerkelijke aantal gestolen fietsen is naar verwachting vele malen hoger. Volgens StAVc wordt na slechts dertig procent van de diefstallen aangifte gedaan.

Flinke stijging in Kampen

In Kampen steeg het aantal aangiftes de eerste maanden van dit jaar aanzienlijk ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
In de eerste zes maanden van 2015 werden er 94 fietsen gestolen, dit eerste halfjaar waren dat er 208.

Meeste aangiften in Enschede

De meeste aangiftes van fietsendiefstal werden gedaan in Enschede en dat waren er meer dan in de eerste helft van 2015. Toen werden er 999 aangiften gedaan en het eerste halfjaar van dit jaar zijn er 1.111 aangiftes binnengekomen bij de politie.
Je fiets lijkt het veiligst te staan in Staphorst. Daar werd het afgelopen halfjaar drie keer aangifte gedaan van fietsendiefstal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.