nieuws

Onderzoeksintituut RRD genomineerd voor Europese prijs voor gezondheidsproject ouderen

Project voor kwetsbare ouderen genomineerd voor Europese prijs
Project voor kwetsbare ouderen genomineerd voor Europese prijs
Onderzoeksinstituut Roessingh Research and Development (RRD) uit Enschede is genomineerd voor de Innovation Radar Prize 2016, voor het werk aan het project PERSSILAA. Het project moet ouderen gezond ouder laten worden.
Om te onderzoeken of en hoe kwetsbaar ouderen zijn, kan online een screening worden gedaan. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de fysieke en mentale gesteldheid en naar het voedingspatroon van de ouderen.
Na de screening wordt bepaald of een (online) training ouderen minder kwetsbaar kan maken. Voor ouderen die niet online kunnen of willen gaan, is er een netwerk van vrijwilligers die kunnen helpen. 

Uitbreiden in provincie en Europa

RRD werkt samen met revalidatiecentrum Roessingh en een aantal internationale partners. De gemeenten Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand gebruiken de werkwijze inmiddels en er zijn meer gemeenten in de provincie die interesse hebben.
Ook in de Italiaanse streek Campania, bij Napels, wordt de werkwijze gebruikt. De wens is om het ook in andere Europese landen te gaan gebruiken.

Project pitchen in Bratislava

De komende weken kan op een speciale website van de Europese Commissie gestemd worden op de genomineerden. Als RRD bij de beste vier van de tien genomineerden in de categorie eindigt, mag het onderzoeksinstituut eind september naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava om het project voor een jury te presenteren.
De Europese Commissie financiert jaarlijks voor miljoenen euro's projecten, die innovaties in de zorg kunnen opleveren. Om nog meer aandacht te genereren voor de projecten en de bedrijven achter die projecten is de Innovation Radar Prize in het leven geroepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.