nieuws

Babbeltruc in Enschede opgelost dankzij DNA-spoor; nieuwe gevallen in Hengelo en Ommen

Politie / politieuniform / politiekleding
Politie / politieuniform / politiekleding
Een 42-jarige vrouw uit Oldenzaal is gisteren dankzij een DNA-spoor aangehouden op verdenking van diefstal door middel van een babbeltruc in Enschede. Ondanks de aanhouding waarschuwt de politie alert te blijven. In Ommen en Hengelo werden bejaarde inwoners maandagmiddag de dupe van een babbeltruc.
Een bewoner van De Posten in Enschede werd begin juni het slachtoffer van een babbeltruc. De man werd even na middernacht verrast door een vreemde vrouw in huis.
Ze hing een smoes op over haar aanwezigheid en maakte een praatje. Nadat ze was vertrokken, ontdekte de bewoner dat hij was bestolen. Een aangetroffen DNA spoor leidde naar de 42-jarige vrouw uit Oldenzaal. Ze is aangehouden en zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

Naar de wc

In Hengelo werd maandagmiddag een 85-jarige bewoonster van de wijk Groot Driene in Hengelo het slachtoffer van diefstal na een babbeltruc. Een tot nu toe onbekende vrouw vroeg het slachtoffer in de namiddag of ze even naar de WC mocht.
Nadat de vrouw binnen was geweest en weer was vertrokken, ontdekte het slachtoffer dat ze haar portemonnee miste. De portemonnee werd even later leeg aangetroffen in de omgeving.

Inspectie waterleiding

Een 78-jarige bewoonster van de Julianastraat in Ommen kreeg maandagmiddag rond 13.30 uur ongewenst bezoek.
Twee mannen waren ongemerkt binnengekomen en verklaarden dat ze de waterleidingen kwamen inspecteren in verband met naderende werkzaamheden. Terwijl de een de vrouw aan de praat hield doorzocht de ander haar huis.
De mannen vertrokken zonder buit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.