nieuws

Mannen voor de rechter in Almelo vanwege ontucht met minderjarige meisjes

Zedenzaken voor rechtbank Almelo
Zedenzaken voor rechtbank Almelo
Drie mannen moesten vanochtend voor de rechter in Almelo verschijnen, vanwege ontucht of poging tot ontucht met minderjarige meisjes. Twee mannen hebben bekend, de derde verdachte zegt dat de ontucht een verzinsel is.
De meest opvallende van de zaken is die tegen een 57-jarige pleegvader uit Enschede. De man zou in september 2015 zijn 15-jarige pleegdochter betast hebben. Volgens het meisje was de man op haar slaapkamer gekomen en had hij tijdens een kriebelmomentje zijn hand onder haar kleren gestopt.

Kriebelmomentjes voor extra zakgeld

Die kriebelmomentjes waren er volgens het meisje vaker. Bij de politie vertelde ze dat het haar extra zakgeld opleverde, maar ze zegt dat het niet eerder voorkwam dat haar pleegvader haar betastte. Daarvan was ze zo geschrokken dat ze het een dag later aan haar echte moeder vertelde. Tegen de pleegvader is 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden geëist. 
De pleegvader is zwaar aangedaan door de beschuldiging van het inmiddels 16-jarige meisje. Hij zegt dat het voorval door het meisje is verzonnen, omdat ze weg wilde bij haar pleeggezin dat te streng zou zijn. Volgens de man is er nooit iets gebeurd en is er nooit sprake geweest van betaling voor kriebelmomentjes.
Na de aangifte stortte de man in en lag hij een maand in het ziekenhuis. Volgens hem heeft het meisje niet in kunnen zien wat de gevolgen waren van haar verzonnen verhaal en zijn er alleen maar verliezers in de zaak. Het meisje moest het gezin verlaten en belandde vervolgens in een tehuis waar ze zich niet thuis voelde. Voor het pleeggezin dreigt uitsluiting door pleegzorg.

Ontucht na een spelletje

Een 41-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam bekende tegenover de rechter dat hij tussen mei 2014 en maart 2015 zeven keer seks had met een 13-jarig meisje uit Oldenzaal. De man was in contact gekomen met het meisje via het online woordspel Wordfeud. Het spel kent ook een mogelijkheid om privé te chatten en zo was er een relatie tussen de twee ontstaan.
Volgens de getrouwde verdachte waren de twee zo verliefd op elkaar, dat de leeftijd van het meisje bij hem geen alarmsignalen deed rinkelen. De zaak kwam aan het licht toen de moeder van het meisje argwaan kreeg. Tegen de man, zelf vader van een dochter, is 240 uur werkstraf plus een voorwaardelijke celstraf van 364 dagen geëist. De man is in behandeling.

Grooming

Een 66-jarige man uit Enschede kwam in december 2014 via de website praatanoniem.nl in contact met een meisje van 15. Het meisje was met een eetstoornis opgenomen in het Universitair ziekenhuis in Groningen en gebruikte de website om contact te hebben met de buitenwereld.
Ze kwam aan de praat met de 66-jarige, die zich met een vals profiel voordeed als een 16-jarige. De man probeerde volgens de officier van justitie het meisje te 'groomen': haar vertrouwen te winnen om tot seksueel contact te komen.
Hij wist haar over te halen om een filmpje van haar borsten te sturen en maakte een afspraak met haar in de hal van het ziekenhuis. Zover kwam het niet: het meisje vertelde een verpleegster over de contacten die ze met de man had. Hij werd in Enschede aangehouden.

'Eenzame man'

Volgens een rapport van de reclassering is de 66-jarige een eenzame man, die na jarenlang werken in het buitenland terug is in Nederland waar hij geen sociale contacten heeft. Hij zou verslaafd zijn geraakt aan porno op het internet. De man is inmiddels in behandeling bij Tactus.
Over twee weken doen de Almelose rechters uitspraak in de zaken van de mannen uit Hardinxveld-Giessendam en 66-jarige man uit Enschede. In de zaak tegen de 57-jarige man uit Enschede komt het vonnis volgende week dinsdag al.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.