nieuws

Regionaal Talenten Centrum van Judobond in Enschede eind deze maand open

Regionaal Talenten Centrum eind deze maand open
Regionaal Talenten Centrum eind deze maand open
Het RTC, het Regionaal Talenten Centrum van Judobond Nederland in Enschede, gaat eind deze maand open. De eerste training wordt er naar verwachting op 30 augustus gegeven.Â
Het gemeentebestuur van Enschede besloot vandaag om de komende twee jaar 7.000 euro aan het trainingscentrum te verstrekken. Ter ondersteuning in de opstart. 

Geen topsportbeleid
Henri Cooiman, voorzitter van het talentencentrum, is blij met de toezegging van Enschede, hoewel hij eigenlijk meer geld nodig heeft. "We hadden om 10.000 euro gevraagd, maar we zijn hier echt heel blij mee hoor."
"Enschede heeft geen topsportbeleid, net als bijna alle andere gemeenten in Overijssel. Sterker nog: de provincie heeft niet eens topsportbeleid en ook het NOC-NSF doet niks," aldus Cooiman. "Maar het resterende bedrag probeer ik uit andere hoeken te verzamelen."

Intrek in Twentehallen

Het RTC neemt intrek in de Twentehallen in Enschede, waar ook Judosport Oost trainingen verzorgt. "We mogen het materiaal van Judosport Oost gebruiken, dus dat hoeven we niet aan te schaffen," legt Cooiman uit. 
"Vanaf 30 augustus starten we met twee ochtendtrainingen en twee avondtrainingen per week. Het geld van de gemeente Enschede gebruiken we om trainers te betalen, voor trainingsstages enzovoort." 
"Maar ook zonder het geld van de gemeente waren we van start gegaan hoor. Linksom of rechtsom."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.