nieuws

Turnsters Lieke en Sanne Wevers zevende in finale landenteams in Rio

Lieke en Sanne Wevers uit Oldenzaal zijn met de Nederlandse turnsters knap als zevende geëindigd tijdens de landenfinale. Oranje had zich als achtste geplaatst en deed het dus beter in de finale. Een historische prestatie, want nooit eerder haalde Nederland de finale.
In totaal haalde de ploeg een score van 172.447, een hogere score dan in de kwalificatie. Per onderdeel deden drie van de vijf turnsters van elk land mee en van alle drie telden de scores mee.
Lieke Wevers kwam in actie op sprong (13.933), vloer (13.833) en balk (14.266). Tweelingzus Sanne deed de brug met ongelijke leggers (14.533) en balk (15.250). Naast de zusjes Wevers deden Eythora Thorsdottir, Céline van Gerner en Vera van Pol mee en de vijf zetten een sterke score neer, die dus goed was voor de zevende plek. Het goud ging naar de Verenigde Staten, Rusland won zilver en China pakte het brons.

Individuele finales

Lieke Wevers plaatste zich tijdens de kwalificaties ook voor de meerkampfinale. Die is komende donderdag. Sanne Wevers haalde de finale van de balk en die is maandag.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.