nieuws

Beachvolleyballer Reinder Nummerdor wint ook tweede duel op Spelen

Varenhorst en Nummerdor
Varenhorst en Nummerdor © Pro Shots
Beachvolleyballer Reinder Nummerdor uit Zwolle heeft vanavond ook zijn tweede duel in groep B van de Olympische Spelen in Rio gewonnen. Met partner Christiaan Varenhorst won hij van het Poolse duo Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel met 2-1.
In de eerste set had het Nederlandse duo telkens een voorsprong van twee á drie punten te pakken. In de slotfase liepen ze uit naar een setwinst van 21-17. Ook in de tweede set was er in het begin steeds een voorsprong, maar de Polen kwamen terug tot 12-12. Daarna bleef het spannend, maar de Polen pakten een kleine voorsprong en wonnen met 21-19. Het bleef ook in de derde set een spannende wedstrijd. Halverwege de set was het 8-8. De Nederlanders liepen uit naar 12-8 en wonnen de set met 15-9 en daardoor de wedstrijd.

Dicht bij volgende ronde

De achtste finales zijn door de zege erg dichtbij. Het resultaat bij de andere wedstrijd in de groep, die later vanavond wordt gespeeld, is daarvoor beslissend. Donderdag zijn Konstantin Semenov en Viacheslav Krasilnikov uit Rusland de laatste tegenstanders in de groep. In het eerste duel won het duo met gemak van de neven Marco en Esteban Grimalt uit Chili. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de achtste finales.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.