nieuws

Maison Manon gaat in beroep tegen gedwongen sloop nieuwbouw

Maison Manon gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter, die de Enschedese woonwinkel dwingt om een deel van de nieuwbouw te slopen.Â
De rechter heeft bepaald dat de nieuwbouw op het Enschedese meubelplein deels op een naastgelegen kavel is gerealiseerd. Hier is een supermarkt gepland, die daardoor minder ruimte ter beschikking krijgt.

3 meter 40

Eigenaresse Manon Nijland heeft eerder verklaard dat er bij de bouw onbedoeld iets misgegaan. Er had minder in de diepte en meer in de breedte gebouwd moeten worden. Volgens haar gaat het niet om vijf meter, zoals de rechter heeft bepaald, maar 3.40 meter. Het totaal aantal vierkante meters bebouwd oppervlakte is niet overschreden.

Bemiddelen

"We hebben nog altijd goede hoop dat we er onderling uit kunnen komen, maar de tegenpartij wil hier niet op ingaan", zegt Manon Nijland. Volgens haar wil de gemeente Enschede bemiddelen in het geschil. 

Onzeker

De rechter heeft bepaald dat binnen drie maanden een begin moet worden gemaakt met de afbraak. Onredelijk snel, stelt Manon Nijland. "Het is nog niet eens zeker dat de supermarkt zich naast ons wil vestigen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.