nieuws

Gevaarlijke verkeersknelpunten voor otters nog steeds niet aangepakt door ministerie

Otter in de Kop van Overijssel
Otter in de Kop van Overijssel © Flickr Creative Commons / Peter Trimming
Het ministerie van Economische Zaken heeft elf verkeersknelpunten voor otters, die op 1 mei opgelost hadden moeten zijn, nog steeds niet aangepakt. Dat blijkt uit een inventarisatie van Reporter Radio. Zeven van die knelpunten liggen in Overijssel. Het gaat om wegen van het ene naar het andere natuurgebied.
In 2014 bepaalde de rechter dat het ministerie de belangrijkste knelpunten moest oplossen. De zaak was toen aangespannen door Stichting Otterstation Nederland en Stichting Das & Boom.

Slechte resultaten

Een aantal knelpunten moest vorig jaar opgelost zijn, een aantal dit jaar en ook een aantal in 2017. Van de knelpunten die vorig jaar opgelost moesten zijn is één nog steeds niet opgelost. Dit jaar zijn de resultaten dus nog slechter.
De Overijsselse knelpunten liggen onder meer op de N331 tussen Zwartsluis en Hasselt, de N351 (Slijkenburgerdijk) en de Meenteweg in de Lokkenpolder (Weerribben). Daar moeten onder meer faunabuizen worden aangelegd, verkeersremmende maatregelen worden gerealiseerd en rasters worden gerepareerd.

EZ: eerst zelf inventariseren

Het ministerie van Economische Zaken zegt tegen Reporter Radio dat het bezig is met het inventariseren van de stand van zaken. Meer wil het ministerie niet zeggen, totdat hun eigen uitkomsten bekend zijn.
Directeur De Jongh van Stichting Otterstation Nederland, is boos op het ministerie omdat de deadline is verlopen zonder dat de knelpunten zijn opgelost. De Stichting spande samen met Stichting Das & Boom de zaak aan tegen het ministerie.

'Misschien nieuwe rechtszaak nodig'

"Het is een trieste zaak", zegt hij tegen Reporter Radio. "Er zijn keiharde afspraken gemaakt en het Rijk moet het gewoon gaan doen. Het is te weinig dat ze zeggen ermee bezig te zijn. Misschien is een nieuwe rechtszaak nodig. We laten het er niet bij zitten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.