nieuws

Raad van State: vergunning voor pluimveestal Albergen terecht ingetrokken door gemeente

Pluimvee
Pluimvee
De gemeente Tubbergen heeft terecht een vergunning geweigerd voor een stal voor ruim 53.000 stuks pluimvee in Albergen. Dat zegt de Raad van State. In eerste instantie zag de gemeente geen probleem in de bouw van de stal van de maatschap Veldhuis-de Winter.
Daarom werd een vergunning verleend voor de stal aan de Tichelweg. Maar nadat de rechtbank het besluit terugdraaide, kwam de gemeente tot bezinning. 
Die realiseerde zich dat de vergunning in strijd met provinciale regels was en nam de vergunning weer in. De advocaat van de maatschap vond dat de gemeente vertrouwen had gewekt dat de stal toch gebouwd kon worden. De gemeente had die vergunning eerder namelijk verdedigd bij de rechtbank.
De Raad van State is het daar niet me eens en vindt dat de gemeente alle recht had om na een heroverweging de vergunning alsnog te weigeren. Het besluit van de Raad van State zal door omwonenden met gejuich worden ontvangen, want ook zij maakten bezwaar tegen de komst van de stal. Zij waren onder meer bang voor mogelijke stankoverlast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.