nieuws

Tegenvallende bezoekersaantallen Twentebad Hengelo door renovatie en slechte zomer

Ze dachten slim te zijn door de renovatie van het binnenbad in de zomer te doen. 'We hebben immers een mooi verwarmd buitenbad', aldus de theorie van het Twentebad in Hengelo. Maar nu de zomer het tot nu toe laat afweten, is het aantal bezoekers veel lager dan normaal.
"Hier hadden we niet op gerekend", vertelt Rudi Schurink, manager van het Twentebad. "We hadden gehoopt op beter weer, maar helaas kunnen we daar niet zoveel aan doen."
Normaal gesproken komen er per dag duizend of meer bezoekers naar het zwembad. Deze zomer zijn dat er niet meer dan 250 tot 300 per dag. En dat ondanks het verwarmde water.
Bezoekers die wel naar het buitenbad komen, trekken zich weinig aan van het wisselvallige weer. "In het water heb je niet door dat het regent. En we hebben het bad voor ons alleen en het water is lekker warm."

Verbouwing

De verbouwing duurt de hele zomervakantie. Om meer buitenzwemmers te lokken, is het bad verwarmd tot 25 graden. Bovendien zij het instructiebad en het wedstrijdbad binnen wel gewoon open.

In de grote zaal van het Twentebad komt een beweegbare bodem. Ook komen er nieuwe glijbanen, wordt het bubbelbad vergroot en verplaatst en komen er nieuwe tegels op de vloer.

Wel veel bezoekers in Aquadrome Enschede

Binnenbaden die wel geopend zijn, hebben juist voordeel van het slechte weer. Zoals in het Aquadrome in Enschede, waar het ook vanmiddag druk is. "Het kan drukker, maar we hebben op dit moment zo'n zeshonderd badgasten. We kunnen er nog wel wat bij hebben. We hebben mooie bezoekerscijfers deze zomer, zo'n acht tot negenhonderd mensen per dag. We zijn tevreden."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.