nieuws

OV in Rio: Volleybal, handbal en tweede medaille voor Van der Breggen?

Rio 2016
Rio 2016
Drie Overijsselaars vandaag op de Spelen in Rio en opnieuw medaillekansen. De volleybalsters en handbalsters spelen hun derde duel en Anna van der Breggen gaat in de tijdrit proberen haar tweede medaille te pakken.

Anna van der Breggen

Wielrenster Van der Breggen gaat op jacht naar haar tweede goud. Ze komt vanmiddag in actie tijdens de tijdrit. Die begint om 13.30 uur en de Zwolse start om 14.03 uur. Na haar starten nog twee vrouwen. Ellen van Dijk is andere Nederlandse troef. De tijdrit gaat over een kleine 30 kilometer. Bij de mannen is Tom Dumoulin één van de favorieten. Hij is de enige Nederlander en start als voorlaatste om 16.39 uur. Bij de mannen gaat de tijdrit over 54,4 kilometer. Van der Breggen blikte voorafgaand aan de Spelen bij haar management al vooruit op de tijdrit:

Maret Balkestein-Grothues

Om 16.35 uur komen de volleybalsters het veld op voor de derde groepswedstrijd tegen Italië. Het is nog even de vraag of Maret Balkestein-Grothues uit Almelo mee kan doen. Ze raakte in het duel tegen Amerika (3-2 nederlaag) geblesseerd, maar lijkt fit genoeg om mee te kunnen doen. Nederland was in de eerste wedstrijd met 3-2 te sterk voor China. Vrijdag speelt het nog tegen Puerto Rico en zondag is Servië de tegenstander. De nummers één tot en met vier van de groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

Martine Smeets

De handbalsters spelen vanavond laat ook de derde wedstrijd. Zuid-Korea is om 00.50 uur de tegenstander van onder andere Martine Smeets uit Geesteren. Oranje verloor eerder van Frankrijk met 18-14 en won met 26-18 van Argentinië. Na vanavond volgen nog duels met Zweden (vrijdag) en Rusland (zondag). Ook hier gaan de nummers één tot en met vier naar de kwartfinales.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.