nieuws

Amerikaanse guard J.T. Tiller terug bij Landstede Basketbal

J.T. Tiller (4) terug op het oude nest
J.T. Tiller (4) terug op het oude nest © Pro Shots
J.T. Tiller keert terug bij Landstede Basketbal. De Amerikaanse guard kwam vanaf de zomer in 2013 ook al twee seizoenen uit voor de Zwolse eredivisionist.
Na een uitstapje van één jaar naar Polen draagt de inmiddels 28-jarige Tiller komend seizoen dus opnieuw het shirt van Landstede Basketbal.

Tasmanian devil

"We zijn blij dat hij terug is", zegt Adriaan van Bergen, manager Landstede Basketbal. Tijdens zijn eerste periode in Zwolle groeide de ‘Tasmanian devil’ uit tot een ware publiekslieveling. "J.T. Tiller is zowel op als naast het veld een leider. Daarnaast is hij een goede verdediger en rebounder. En aanvallend werd hij bij ons steeds beter, getuige het percentage van liefst 41 procent voor wat betreft driepunters", aldus Van Bergen, die Tiller in Polen is blijven volgen.

Ervaring

"Het afgelopen jaar speelde hij in de sterke Poolse competitie bij Polpharma. Daar kwam hij gemiddeld tot tien punten, vijf rebounds, 2,2 assists en bijna twee steals per wedstrijd." Mede door zijn ervaring is de manager van Landstede Basketbal erg content met de terugkeer van ‘JT’. "Naast het feit dat hij het team kan helpen met zijn ervaring en energie, is hij zeer populair bij de supporters en een fijn mens. Goede mensen zorgen voor een goede kleedkamer en een goede kleedkamer zorgt voor goede prestaties.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.