nieuws

OV in Rio: Hoogland begint op baan, finale Wevers, achtste finale Müllenberg

Rio 2016
Rio 2016
Vier Overijsselaars komen vandaag in actie tijdens de Olympische Spelen in Rio. Lieke Wevers staat in de meerkampfinale, Peter Müllenberg staat in de achtste finales, voor Jeffrey Hoogland begint het toernooi bij het baanwielrennen en Reinder Nummerdor kan zich definitief plaatsen voor de achtste finales.

Reinder Nummerdor

Beachvolleyballer Reinder Nummerdor uit Zwolle is de eerste Overijsselaar die in actie komt. Om 18.00 uur gaat hij met Christiaan Varenhorst op jacht naar de derde zege in de groep. Het Russische duo Semenov/Krasilnikov is de tegenstander in de derde wedstrijd. Zij wonnen ook hun eerste twee groepswedstrijden. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie gaan naar de achtste finales.

Jeffrey Hoogland

Om 21.00 uur begint voor baanwielrenner Jeffrey Hoogland uit Nijverdal het toernooi met de teamsprint. Dat onderdeel duurt de hele avond en de finale is om 23.25 uur. Hoogland doet later dit toernooi nog mee aan de individuele sprint. Die begint vrijdag.

Lieke Wevers

Turnster Lieke Wevers staat om 21.00 uur in de meerkampfinale. Ze plaatste zich als vijftiende voor de finale. Ook Eythora Thorsdottir plaatste zich voor de finale. Beide dames werden dinsdag zevende in de landenfinale.

Peter Müllenberg

Peter Müllenberg uit Almelo bokst om 00.30 uur zijn achtste finale in de categorie tot 81 kilomgram tegen Teymur Mammadov uit Azerbeidzjan. Bij winst staat zondagavond de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Mikhail Dauhaliavets uit Wit-Rusland en Adilbek Niyazymbetov op het programma. Eerder wist Müllenberg Ehsan Rouzbahani uit Iran te verslaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.