nieuws

Werkstraf voor kickbokser uit Almelo die zwangere vriendin in buik trapte

Rechter / uitspraak
Rechter / uitspraak
Een 25-jarige man uit Almelo heeft 180 uur werkstraf gekregen en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf omdat hij zijn zwangere vriendin in haar buik had getrapt.
"De man zit op kickboksen, de trappen kwamen hard aan", zei de officier van justitie. Ook bedreigde de Almeloër de vrouw, die enkele maanden zwanger was, met de dood en stak hij met een schaar in haar richting.
Dat gebeurde eind mei in een vakantiehuisje in het Groningse Steendam, waar zij woonde wegens geldproblemen. De ruzie ging over boodschappen.

Blauwe plekken

De vrouw wist door een raam te ontsnappen en vluchtte naar de buren, die de politie belden. Het slachtoffer zat onder de blauwe plekken. Op haar buik had ze een plek van vijftien centimeter. Ze moest een nacht in het ziekenhuis blijven om te kijken hoe het met haar baby ging. Dat liep uiteindelijk goed af.
De man kwam met zijn straf nog goed weg. De officier had twee maanden gevangenisstraf geëist. De rechter hield er rekening mee dat hij niet eerder veroordeeld was voor huiselijk geweld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.