nieuws

Dansschool Enschede heropent na verwoestende brand

De voetjes kunnen bijna weer van de vloer in Dansschool Dekker in Enschede. Door brand is de school een jaar gesloten geweest. Aanstaande zondag beginnen de eerste lessen.
Er moet nog even flink doorgewerkt worden. De vloer is niet af, de airco wordt geïnstalleerd en ook is één van de spiegels gesneuveld bij het ophangen. "Maar na al die stress van afgelopen jaar, word ik hier niet meer zenuwachtig van," grijnst Henk-Jan Dekker, eigenaar van de dansschool.

Een jaar geleden

"Het was vier uur 's nachts toen de politie op mijn deur bonkte. Toen ik de brandlucht rook, viel opeens het kwartje. Mijn dansschool stond in de brand." Dekker was binnen drie minuten op locatie. "Tijdens die korte rit, schoot er van alles door mijn hoofd. Hoe is het ontstaan, dekt de verzekering het en faillissement. Gelukkig waren de bewoners die boven het pand woonden niet gewond."

Alles gesmolten en kapot

Foto's laten zien hoe alles zwart van het roet is. "De ventilatoren waren gesmolten, de vloer helemaal in de vernieling... het was gewoon griezelig." Om niet te vergeten wat er is gebeurd, heeft Dekker wat verbrandde cd's bewaard.
Bij het tonen van die verbrandde relikwieën, ontdekt hij de titel van de cd. "Kijk nou. Crying on the dancefloor... Dat is wel heel toepasselijk." Gelukkig ziet Dekker ook in dat deze brand hem een nieuwe kans heeft gegeven. "De brand was vreselijk en ook de stress die het veroorzaakte was zwaar. Maar ik kan nu met frisse moed beginnen aan een nieuwe start."
De officiële opening is 17 en 18 september.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.