nieuws

Dorpsbewoners Bergentheim bouwen samen een eigen dorpshuis

"Zo geweldig dat nu ook de mensen die zich eenzaam voelen nu eindelijk een plek krijgen om naar toe te gaan", aldus Elze van Praag, bestuurslid van Stichting Bergentheim Veur Mekaar. Het dorp krijgt een dorpshuis dat door inzet van eigen dorpsbewoners en lokale ondernemers tot stand gaat komen.
Met de komst van het dorpshuis heeft Bergentheim een primeur. In de geschiedenis van het dorp heeft het nooit een dorpshuis of buurthuis gekend. "De activiteiten of bijeenkomsten werden altijd geregeld vanuit de drie kerken die wij hebben," vertelt Henk Plaggenmarsch namens de stichting. "Dat gaf toch altijd een drempel. Nu komt er een locatie voor iedereen. Jong en oud is straks welkom."

Regiofonds

Regiofonds Dooze en Dorp nam vorig jaar contact op met één van de initiatiefnemers voor het realiseren van een eigen dorpshuis. Dankzij de hulp van onder meer dit fonds is nu een jaar later de realisatie van deze ontmoetingsplek bijna een feit.

"Van het ontwerp, de bouw tot aan de inrichting, alles wordt aangepakt door de inwoners van Bergentheim", onderstreept Plaggenmarsch de betrokkenheid, "Iedereen draagt zijn of haar steentje vrijwillig bij. Uniek."
De ruim honderd vrijwilligers zijn eind september klaar met de werkzaamheden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.