nieuws

Benefietwedstrijd voor spierfonds in stadion PEC Zwolle

Het niveau liet af en toe te wensen over, maar het was allemaal voor een goed doel. In het stadion van PEC Zwolle is vanavond een benefietwedstrijd gespeeld. Niet door spelers van PEC, maar door vrienden en bekenden van Sander van den Berg, die lijdt aan de spierziekte HMSN.
Sanders oude team, SVI 11, nam het op tegen 'Team Sander'. Dat team bestond uit zijn vrienden en familie. Omdat Sander en zijn vrienden goede connecties hebben bij PEC, mochten ze de benefietwedstrijd spelen op de kunstgrasmat in het Zwolse stadion. 

Opbrengst naar Prinses Beatrix Spierfonds

De spelers en de vele tientallen bezoekers moesten 10 euro per persoon betalen om de wedstrijd te bekijken. De opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds. 
Sander van den Berg fietst over een paar weken ook de Alpe d'Huez op om geld in te zamelen. Hij heeft de vrij onbekende spierziekte HMSN. Medicijnen om de ziekte te bestrijden zijn er nog niet. 

Uitslag

De benefietwedstrijd moet minstens duizend euro opleveren voor het goede doel. En de einduitslag? Het werd 2-1. Niet voor 'Team Sander', maar voor zijn oude team SVI 11. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.