nieuws

Smeets blijft met handbaldames in Rio steken op gelijkspel tegen Zuid-Korea

Martine Smeets
Martine Smeets © Pro Shots
Martine Smeets uit Geesteren moet met de Nederlandse handbaldames na een zenuwslopende avond nog vol aan de bak om een ticket te bemachtigen voor de kwartfinales in Rio de Janeiro. De vice-wereldkampioen verzuimde na een spannende wedstrijd tegen Zuid-Korea uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Het werd 32-32. Lois Abbingh miste namens Oranje een strafworp in de slotseconde.
Halverwege was de stand 18-17 in het voordeel van Oranje, dat eerder tijdens de Olympische Spelen al won van Argentinië. Het openingsduel met Frankrijk ging verloren. Oranje moet nu nog tegen de toplanden Rusland en Zweden.

Bijrol voor Smeets

Smeets kreeg met name in het eerste bedrijf veel speelminuten tegen de Zuid-Koreanen. Waar de handbalster uit Geesteren in het vorige duel nog vier keer wist te scoren, was de bijdrage van de linkerhoekspeelster nu minder productief. Sterker nog: Smeets kwam tegen Zuid-Korea niet tot scoren. Oranje leek in de tweede helft op weg naar een comfortabele overwinning (marge van vijf), maar uiteindelijk gaven ze de zege nog uit handen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.