nieuws

Wielervereniging Noordwesthoek trots op Olympisch kampioene Anna van der Breggen

Wielervereniging Noordwesthoek is apetrots op de prestaties van wielrenster Anna van der Breggen op de Olympische Spelen in Rio. De Zwolse leerde het harde fietsen bij de club. "We hadden zeker gehoopt dat er medailles zouden komen, maar dat het zo goed zou gaan hadden we niet gedacht", zegt voorzitter Jan Jonkers.
Van der Breggen pakte goud bij de wegwedstrijd en brons op de tijdrit. Een geweldige prestatie, die Jonker op een bijzondere manier volgde. "Ik zat op een boot op de Waddenzee, op een iPad te kijken naar de tijdrit. Het was ongelooflijk spannend en heel mooi."

Vereniging bloeit door prestaties Van der Breggen

De prestaties van Anna van der Breggen, niet alleen in Rio maar ook die van de afgelopen jaren, zijn ook positief voor de Noordwesthoek. "We zien een boost in het aantal leden. Er komen steeds meer vrouwen, we zijn bezig een team te vormen. Anna traint af en toe mee om hen iets te leren."
Wat gaat er gebeuren als Anna weer thuis is? "Ze zal in Hasselt gehuldigd worden", zegt Jonker. "Daarbij zal de Noordwesthoek haar steentje aan bijdragen, mogelijk met een erehaag."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.