nieuws

Vrouwen van 87 jaar opgelicht in Kampen en Deventer; twee mannen aangehouden

Vrouwen slachtoffer van oplichting
Vrouwen slachtoffer van oplichting
Twee 87-jarige vrouwen uit Kampen en Deventer zijn slachtoffer geworden van mannen die zich voordeden als klusjesman en politieagent. In Kampen konden twee mannen worden aangehouden, in Deventer wordt nog gezocht naar de dader.
Bij de 87-jarige vrouw uit Kampen kwam dinsdag een oplichter aan de deur. Hij vertelde dat hij reparaties aan het dak moest uitvoeren bij haar huis aan de Populierenstraat. Daarvoor moest de vrouw een flinke aanbetaling doen.
De man zou de volgende dag opnieuw langskomen om het geld op te halen. De bejaarde vrouw vertrouwde de ‘klusjesman’ niet en belde de politie. Agenten wachtten de man, die samen met een andere man verscheen, gisteren op en hielden hem aan. De mannen van 19 en 25 jaar uit Doetinchem werden beiden aangehouden.

Babbeltruc in Deventer
Ook in Deventer werd een 87-jarige vrouw slachtoffer van een babbeltruc. Aan de Margijnenenk deed een man zich voor als politieagent. Hij ging het huis in en heeft daar verschillende dingen meegenomen.
De politie is op zoek naar mensen die tips hebben om deze zaak op te lossen. De dader kwam gisterochtend rond half twaalf in een donkere jas tot op de heupen en een donkere broek aan de deur. Hij is tussen de 50 en 60 jaar oud, heeft een fors postuur, donkerblond, kort haar, een rond gezicht en is tussen de 1,65 en 1,75 meter lang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.