nieuws

High Five op de Wereldjongerendagen in Krakau

Manouk en Maurice
Manouk en Maurice
Anderhalf miljoen jongeren, waaronder honderden uit Nederland en tientallen uit het Aartsbisdom Utrecht, waren van 26 tot 31 juli te gast in Krakau, Polen, op de Wereldjongerendagen. Manouk Bevers uit Almelo en Maurice Kerckhoven uit Enschede waren erbij.
Het tweetal deed mee met de jongerenreis die het Aartsbisdom Utrecht had opgezet. Naast het meebeleven van de Wereldjongerendagen bezochten de pelgrims onder andere de geboorteplaats van de Poolse Paus Wojtyla, een voormalig seminarium en een concentratiekamp. 

Paus Johannes Paulus II

De Wereldjongerendagen is een initiatief van Paus Johannes Paulus II om een hart onder de riem te steken van jonge gelovigen en als een belangrijk onderdeel van evangelisatie.
De Wereldjongerendagen brengen vooral jongeren tussen de 16 en 35 bijeen om na te denken over de rol van God in het hedendaagse leven. Dit jaar stonden de Jongerendagen in het teken van Paus Johannes Paulus II .

Dankbaarheid

Voor Maurice was de reis extra bijzonder: zijn ouders ontmoetten elkaar op de Wereldjongerendagen van 1991 in Czestochowa, ook in Polen. "Ik ging mee om omdat ik mijn ouders wil bedanken voor wat ze voor mij betekenen," zegt Maurice. Hij was net als Manouk onder de indruk van de armoede in Polen.
Manouk ervoer de reis als een warm bad. "In de kerk ben je als jongere vaak alleen. Hier waren zoveel leeftijdgenoten die ook geloven, je voelde het als broers en zussen. Dan kreeg je zomaar midden op straat een high five van iemand die je niet kent". 

Panama

Zowel Manouk als Maurice hopen er over drie jaar in Panama weer bij te zijn. De Wereldjongerendagen worden om de twee of drie jaar gehouden, beurtelings in Europa en op de andere continenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.