nieuws

Albino's in Afrika zijn hun leven niet zeker; Twente helpt

"Het moorden kunnen we niet stoppen. Wel kunnen we het leven van albino's in Afrika verlichten met iets simpels als zonnebrandcrème." Jeanet Klaver uit Haaksbergen is trots. Haar inzamelingsactie heeft al meer dan 10.000 euro opgebracht. "Nu nog de benefietavond."
"Albino's in Afrika worden vervolgd, vermoord..." Het grijpt albino Ufuk Ermis uit Enschede enorm aan. "Hun botten en organen zouden magische stoffen bezitten. Medicijnmannen maken er wondermiddeltjes van." Door het gemis van pigment is hij slechtziend en is zijn huid extreem gevoelig voor zonlicht. Hij is oprecht blij dat hij in Nederland woont.

Actie

In april zag Jeanet Klaver uit Haaksbergen een uitzending op tv over de vervolging van albino's in Afrika. Ze gruwelde. Ze wilde deze mensen helpen. Zelf verkoopt ze huidproducten zoals zonnecrème en lippenbalsem. Ze besloot geld in te zamelen om zonnebrandproducten naar Afrika te sturen. 
"Mijn doel was 25.000 euro en ik ben er van overtuigd dat we dat redden." Ufuk, bekend als voorzitter van de Vriendenkring van FC Twente, helpt graag mee. "Wij hebben een benefietavond op touw gezet. En die vindt 8 september plaats in mijn tweede huis; de Grolsch Veste."
De opbrengst van alle acties gaat naar de Stichting Afrikaanse Albinos. Zij brengen de zonnebrandcrème naar de Afrikaanse tehuizen waar albino's worden opgevangen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.